Hírek

GINOP-9.1.1-21

Az Adós neve: Kecskeméti Felsőoktatás Sportjáért Diáksport Egyesület

A Forgóeszköz finanszírozás tartalmának rövid bemutatása (Béren kívüli működési költség)
A Kecskeméti Felsőoktatás Sportjáért Diáksport Egyesület 1989-ben alakult. Egyesületünk elődje, a Kertészeti Egyetem Kertészeti Főiskolai Kar Diáksport Egyesület a főiskola kertészeti karára járó hallgatók sportolási tevékenységére nyújtott lehetőséget egyesületi formában. Jelenleg a Kertészeti Kar a Neumann János Egyetem tagintézményeként működik a másik két kara (Gépipari és Automatizálási, Gazdasági kar) mellett. Mind a Kertészeti és mind a Gépipari és Automatizálási karon nagy hagyományokra tekint vissza a kézilabdázás, sok-sok éven át a kecskeméti sportéletet meghatározó, nemzeti bajnokságban szereplő csapata volt az iskolának. A fiatal generáció legjobb nevelési formája a mozgás.

Napjainkra a fiatalok szabadidő eltöltésének struktúrája jelentősen átalakult mind a gyermek mind az egyetemi korosztályban. A közösség megtartó erejável elkerülhető és előtérbe helyezthető a sportot, melynek védőhatást kifejtő következménye van a szabadidő hasznos eltöltésében, emellett a tanulásban való jobb eredmény elérésében. A sport egészségvédő, egészségmegtartó hatásai széles körben ismertek. Óvatosan kell kezelnünk a profi és az amatőr kézilabdázást. Mindenkiből nem lehet válogatott szintű játékost képezni, de ha a rá leselkedő urbanizációs veszélyektől távol tartjuk őket, már óriási eredményt értünk el.

A Kecskeméti Felsőoktatás Sportjáért Diáksport Egyesülete programjában megfigyelhető a fokozatosság. Céljaink között szerepel a megváltozott körülmények áthidalása és az elindított egészségnevelő sport programok megvalósításának lehetősége

A Hitelprogram azonosító jele: GINOP-9.1.1-21