Múlt

Egyesületünk jogelődje, a Kertészeti Főiskolai Kar Diáksport Egyesülete 1989-ben alakult a kertészeti karra járó hallgatók sportolási tevékenységének egyesületi formában való megvalósítása érdekében. Mind a Kertészeti, mind pedig a Gépipari és Automatizálási karon nagy hagyományokra tekint vissza a sport és azon belül a kézilabdázás, hiszen Kecskemét első NB1/B osztályba feljutó kézilabda csapata az akkori Gépipari technikum (GAMF Kar jogelődje) csapata volt.

JELEN

Az utóbbi tíz évben a nemzeti és megyei bajnokságoktól való távolmaradás a sportélet hanyatlását eredményezte mind a három karon. A versenyzési lehetőségekben szegényes időszakot a kézilabda tekintetében a 2013-as év aztán gyökereiben megváltoztatta. A korábbi torna jellegű szereplésen szeretett volna változtatni, így az egyesület kötelékében szerveződő kézilabdások a Bács-Kiskun Megyei bajnokság férfi mezőnyében vonultak fel újra a kézilabdázás térképére. A csapat sikeres önszerveződése és a hallgatók aktív hozzáállásának eredményeként a megyei bajnokságban szereplő csapat a mezőny második helyén végzett, így jogot szerzett az NBII-ben való indulásra. Az egyesület vezetése sokat tanult a 2014/15-ös bajnoki évből. Az egyesület lehetőségeit figyelembe véve mind az NBII-es csapat eredményei nyomán, mind az észszerűséget követve a csapat visszalépett az NBII-es küzdelmektől. Az egyesület életében egyéb változások is történtek. Egyesületünk 2015. októberétől új néven és elnökséggel működik. A 2015/16-os évben a Bács-Kiskun Megyei kézilabda bajnokságban két csapattal képviseljük egyesületünket. Az egyesülte még büszkélkedik egy szenior atlétika szakosztállyal is, melyet Kégel Tamás nyugalmazott főiskolai testnevelő tanár jegyez.

Jövő

Az egyesületünk életében a kézilabda szakosztály megalakulása új lehetőséget teremtett. Ez felgyorsította azon gondolatokat, hogy a realitások talaján maradva egyesületünk meghatározzon magának egy irányvonalat, amely hosszú távon, helyi szinten életképesen tud működni. Egyesületünk célkitűzésének két alappillére a tanulás és a sport. Ezek összekapcsolásával egy aktívan sportoló, egészséges jövőképpel rendelkező, dolgozni és teljesíteni képes ifjú nemzedék kineveléséhez kívánunk hozzájárulni.